Surfcamp en werken in Byron Bay!! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Florine Berger - WaarBenJij.nu Surfcamp en werken in Byron Bay!! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Florine Berger - WaarBenJij.nu

Surfcamp en werken in Byron Bay!!

Door: Florine

Blijf op de hoogte en volg Florine

24 Januari 2008 | Australië, Byron Bay

Heee!!
Hier weer n berichtje van mij!

2 januari zouden Els en ik dus op t langverwachte surfcamp gaan!Maarr...'savonds kwamen we erachter dat we waren vergeten te reconfirmen, en door slechte herinneringen aan onze vorige trip raakte we alweer helemaal in de stress. Ook moesten we 'savonds nog even snel n slaapplek fixen, maar gelukkig genoeg vrienden in sydney! Over t reconfirmen hoefden we ons uiteindelijk ook geen zorgen te maken, want we konden gewoon mee op de bus!

Surfcamp was echt super!! 5 dagen lang elke dag surfen, elke avond party je door tot 3/4 uur a.m. en dan weer om 7 uur op voor ontbijt! Je kan je daarom waarschijnlijk ook voorstellen dat we een aantal keer dat ontbijt hebben gemist! Ons camp ging van Sydney naar Byron Bay, dus de eerste 3 dagen zaten we op "surfcamp" ergens in the middle of nowhere! Hebben daar echt op de mooiste stranden gesurfd en hadden ook echt een super leuke groep! De 3e dag werden Els en ik helaas gesplitst van onze groep, want er was geen plek meer voor ons op de bus. Als ik nog 1 keer in Oz hoor dat er geen plaats meer is in de bus, krijgt diegene t zwaar hahaha! Maar die andere groep was ook super en konden nog n extra dag (en nacht;)) op "surfcamp" blijven, dus dat was juist wel leuk! Laatste 2 dagen gingen wij dus ook naar boven rijden en hebben elke dag ergens anders gesurfd.Laatste dag weer gemeet met onze 1e groep, was erg leuk! Laatste dag was er ook nog n surfcompetition enn....ik was 2e geworden..!!!! Hahaha was erg grappig. Op surfcamp merk je trouwens ook echt wat voor n relax leven surfers hebben! Hele dag in het water lekker surfen en totaal no worries!!!!!
5e dag kwamen we dus aan in Byron Bay en hebben daar ons surfcamp goed afgesloten in the Cheeky Monkey's, dancing on the tables!!

In Byron zit ik nu al 2.5 week. Els heeft me 2 weekjes geleden verlaten:(
Zij moest weer terug naar Sydney, want haar fam. kwam daar aan!
Gelukkig waren er nog genoeg mensen van surfcamp, dus heb me de andere week ook erg vermaakt. Ook super veel mensen van school in Sydney maken allemaal n stop in Byron, dus heb ook weer belachelijk veel mensen gezien, ong allemaal toeval, soms eng gewoon hoeveel mensen je tegenkomt! Zij bleven ook allemaal 2/3 daagjes, dus kom zo mn weken wel door!!
Ben hier ook op zoek gegaan naar werk, wat ik ook heb gevonden....heb er inmiddels 3!
1tje in het restaurant "Why Not" als waitress, best duur restaurant en zijn echt super streng, mjaa..t verdient goed! Ook werk ik als flyergirl bij PeterPans (travelagency) en dat is echt de saaiste job die ik ever in mijn leven heb gehad! 3 uur lang in Byron rondlopen en tegen elke backpacker "free internet at Peterpan" roepen en hem een flyer geven! Nou echt byron is niet heeeel groot, dus mensen worden nu al gek van me hahha!
En mn laatste job is in t hostel zelf als kitchenlady! Maak daar dus de keuken schoon voor free accomodation, opzich wel relaxed, want hoef dat maar 3x per week 2 uurtjes te doen!
Ik ben hier nu dus even goed geld aan het verdienen, blijf dit nog 2 weekjes doen, en dan heading up north!!!!
Ohja...heb hier trouwens ook nog 70 dollar met poker gewonnen, haha was n pokeravond int hostel, nooit geweten dat ik zo'n pokerface heb!!!
Verder heb hier ik echt n perfect leven, want hostel is aan het strand, dus 's ochtends lig ik lekker op t strand of ga surfen, 's middags even keihard werken en dan weer lekker naar t strand!!!Zat er aan te denken om n surfboard te kopen, maar dat is me toch even iets te duur! Kan namelijk ook n gratis bodyboard huren hier hahha en dat is ook zo leuk!!!!

Dit was weer even n update van mn leven in Australie!
Laat snel weer mijn verdere plannen horen!!!!!
Heel veel liefs Floor

• 24 Januari 2008 - 08:13

Ingrid:

Geweldig dat je werk hebt en dan op zo'n super plek. Ik hoor nl. vaak dat het niet makkelijk is om werk te vinden omdat er zoveel backpackers zoeken.
    Geniet en ik blijf je volgen. Hier alles prima. Vandaag komen JJ en Arnout terug uit Barca. Hockey uitje met Voordaan.
    Duco druk met tentames. Erik en ik werken, golfen etc. etc. Floor tot de volgende keer maar weer.
    Liefs,
    Ingrid

• 24 Januari 2008 - 09:58

Ann:

boorboor, klinkt allemaal weer geweldig..! mamma annie komt ook gauw die kant op.. sowieso daten toch? xxx

• 24 Januari 2008 - 19:39

Rolf:

Ha Floortje,

Allemaal weer super. Wie hoorde ik nou laatst nog uitgebreid oreren dat jij altijd zo'n pech hebt.....???
    Kan me daar niets bij voorstellen!
    Wat ik me nu wel weer voor kan stellen is hoe heerlijk het is om in januari lekker weer te hebben en aan het strand te bivakkeren: Zit namelijk even een paar daagjes op Curacao! Werken uiteraard....!
    Lotje is ws de enige die echt hard werkt want die zit midden in de proefwerkweek!
    Floor, dikke kus en tot later!

P.S. Doet je mobile het weer/nog?

• 24 Januari 2008 - 20:17

Freek:

Wat was er ook al weer een jaar geleden toen je vader óók al zo'n zware wetenschappelijke missie op Curacao had, Floor? Het slikken gaat bij jou nu in ieder geval beter dan toen, zie ik op de Nieuwjaarsfoto!
    Verder ook nog veel plezier, kus,

Freek

• 27 Januari 2008 - 14:18

Je Bestereisgenootje:

Allerlieeeeefste floor! Eindelijk weer aangekomen in Perth na 7 dagen totaal onbereikbaar te zijn geweest!! ah Veel Dank voor je leuke mail:D Ik heb je zooooveel te vertellen wil je het liefst NU bellen maar dat ga ik het laatste moment doen voordat ik het vliegtuig in stap! AAAAH nieeet aan denken ik zit volgend weekend gewoon alweer in het saaie kikkerlandje:( boehoee WIL NIET WEG:( Na elke dag zeuren mijn moeder zover gekregen om erover na denken om TOCH nog te blijven..(hehe)
    Uiteindelijk achtergekomen dat het gekkenwerk zou zijn!;) Nu knop om zetten naar france. West kust is zoiets anders.. totale rust overal. Maar wel onwijs mooi!! Coral reef is zo verschrikkelijk mooi en bijna geen mens te zien! Perth is het tegenovergestelde van Sydney. Hele leuke mooie rustige stad! Zou hier nog wel langer willen zitten!! Floor ik heb je ongelooflijk veel te vertellen, zodra ik terug ben in Nl ga ik je een uitgebreide mail sturen. Morgen terug naar Sydney! Spullen ordenen (ramp) dag later Harbor bridge beklimmen (joehoee) en savonds eten met Maureen en mam! Afscheid nemen van Maureen, anne-sophie, antoine.. en dan hop het vliegtuig in over over morgen! Zou niet weten welke dag het is en hoelaat het is en en .. heeeeerlijk! Dacht laat ik eens even op de site kijken leuk om alles te lezen en goed van je job!!!! stinkend jaloers dat je hier blijft floora!
    Oke kan nu wel uren doortypen hier maar ga alles in een lange mail zetten voor je d'accooord?

Spreek je nog aan de tel voordat ik vertrek! dikke dikkedieke kus vanuit perth! xxxxxxxx

p.s hoe is het met het weer daar afgelopen?? zag dat het niet geweldig was? Bij ons iets te warm geweest af en toe.. pf in schaduw af en toe 46 graden en in de zon bijna 60!
    Bruinheid valt mee was veeel te warm om geroosterd te worden. Nu stop ik ECHT!
    haha kussssssss

• 27 Januari 2008 - 14:29

Vervolg:

mis je!:( kusje

• 27 Januari 2008 - 22:02

Thomas:

Hey Florine!

Ik was je even uit het oog verloren, maar heb je verhalen gelezen. Heel leuk en het doet me goed om te lezen dat je het naar je zin hebt! Ik denk dat je juist voor die 'surfergedachte' naar Australie bent gegaan (no worries!)

Have fun en wie weet tot ziens!

X Thomas

• 27 Januari 2008 - 22:10

Liesbeth:

Hee Floortje!
    Een jaar later heb je het prima voor elkaar en ook nog geld verdienen!
    "Busje komt zo" is voor jouw niet weggelegd zo te horen, dus tijd over en misschien kun je met een pokerface nog wat flyers voor je restaurant uitdelen aan al die bekenden in Byron, waar je niet voor hoeft af te wassen?
    Maak er maar weer wat moois van de komende tijd,
    xxx Liesbeth

• 05 Februari 2008 - 00:20

Barbara:

hee mietje, ga eens kijken of je je examen hebt gehaald.. :D.
    Ben benieuwd..

• 06 Februari 2008 - 15:22

Mam:

GESLAAGD!! GEFELICITEERD!!
    Dikke kus

• 11 Februari 2008 - 14:15

Roel :

Eey Florine!

Klinkt echt super vet allemaal, ben echt jaloers.
    Nog heel veel plezier daar!
    xxx