1 week in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Florine Berger - WaarBenJij.nu 1 week in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Florine Berger - WaarBenJij.nu

1 week in Sydney

Door: Florine

Blijf op de hoogte en volg Florine

24 September 2007 | Australië, Sydney

Heee allemaal!

Ik zit nu 1 week in Sydney en t wordt echt met de dag leuker!
Dinsdag kregen we te horen in welke klas je zat en ik zit nu in de CAE klas... dus dat is advanced! Heel goed van mezelf vind ik! De eerste week school was leuk, we zitten met z'n 12en in de klas... veel veel tsjechen, paar koreanen en wat zwitsers!Ik ben de enige nederlandse...dus dat is erg goed voor mijn engels hehe!
De eerste dag werd ik al meteen bestempeld met "smiling face", zie dat maar als n positief iets haha!
Met school begin ik al in een aardig ritme te komen, dus ik kom, zoals gewoonlijk, elke dag ongeveer 5 minuutjes te laat!
Dat komt trouwens vooral door alle stoplichten hier in Sydney. Echt, ze staan heel lang op rood. En als het stoplicht op groen gaat, springt ie als je nog maar halverwege de weg bent alweer op rood!En ik zal Florine wel niet zijn, dat elke keer als ik aankom t stoplicht net op rood springt!

Dinsdag hebben ik, Sophie en Nadine (zwitserse meisjes) ons ook meteen opgegeven voor een trip naar de Sydney Tower!Dat is een superhoge toren waarin je uitzicht hebt over heel Sydney.
De Sydney Tower was echt heel gaaf!We gingen 's avonds dus we zagen Sydney at night. Echt, je zag echt tot oneindig ver miljoenen lichtjes. De harbour bridgew was verlicht ,de botanical gardens waren verlicht, echt super mooi!Bij onze trip hoorde ook de OzTrek. Dat is een 3D film in een soort bioscoop waar je wordt meegeleurd (letterlijk meegesleurd) door heel Australie! Was heel leuk, omdat het allemaal net echt leek, kwam er alleen wel een btje met blauwe plekken uit!
Ook heb ik woensdag een nieuw huisgenootje gekregen, Eline (nederlands) heel erg leuk.Meteen ook samen inkopen gedaan en lekkere maaltijd gekookt;)!Eline zit op een ACE school in Bondi Junction, dat is meer bij t strand.

Vrijdag was een welkomsparty van school in een club in Bondi Junction! Toen we daar waren stond er echt een rij van 2 uur!!!! We zijn toen eerst maar ff naar n andere pub geweest en hebben daar gezellig met een aantal wat gedronken. Toen we weer terug gingen en de rij eindelijk weg was, konden Eline en ik nog niet naar binnen, we hadden namelijk een kopie ons paspoort mee en dat accepteren ze hier niet! Ze zijn hier echt zo streng! Dus wij eerst weer terug naar huis om ons paspoort te halen en toen pas konden we eindelijk naar binnen!! T was ondanks alles toch n zeer geslaagde avond. T was n feest voor alle ACE scholen in Sydney, dus heb ook weer wat mensen van andere scholen ontmoet! Na t feest zijn we nog met 3 brazilianen naar Kings Cross geweest (een soort hoerenbuurt, maar kan er wel goed uitgaan) Was heel grappig, met de braziliaan die ik de 1e dag in Sydney had meegenomen. Dus nu elke keer als ik hem tegen kom op school, is t: Hi Florine, How are you? Hup 3 zoenen en dan kan ik weer verder hahaha!

T weekend hebben we niet zoveel gedaan, zaterdag vooral heerlijk uitgeslapen, want had dat sinds ik in Sydney ben nog niet echt kunnen doen! We zijn nog wel op zoek gegaan naar een baantje in het gaydistrict (dat is de straat achter ons huis, echt heel grappig met de regenboogvlaggen)
Zaterdagavond was ook heel gezellig. Ben toen gaan eten bij Pauline en Sarah in het hostel(2 ned. meisjes van mn school), want Sarah werd 18 die avond. Zijn toen ook uitgeweest met Juliette (zwitsers meisje) en haar australische neef, die nog 3 aussie vrienden has meegenomen. Zij hebben ons even de goeie pubs en clubs van Sydney laten zien. 1 van de aussies werkte bij Sydney Tower en bij het Aquarium en hij was bereid ons kaartjes voor de Tower en voor het Aquarium te geven..dus dat was mooi!Kan ik ook nog overdag naar de Tower;)
Zondag heb ik ook lekker uitgeslapen en 's middags zijn Eline en ik naar de botanical gardens en opera house geweest. Hebben lekker op t gras voor opera house gelegen. We zijn daar in slaap gevallen, en toen ik wakker werd zag ik het Opera House en Harbour bridge recht voor mn neus, dacht echt nog dat ik droomde. Zo ongelooflijk is het nog om hier te zijn!
's avonds nog even filmpje gekeken met t huis! Dat doen we trouwens bijna elke avond! Is echt heel gezellig.

Vandaag weer lekker relaxed dagje gehad op school en net even inkopen gedaan. Tis hier nu 7 uur dus ga zo maar even koken!

Sorry voor t lange bericht!
Heel veel liefs,
Florine

P.S. Foto's komen nog!!!!

• 24 September 2007 - 11:14

Catherine:

hee floortje haha ik herken dat gedoe met die stoplichten, ik kom ook elke dag te laat op school omdat die stoplichten zo onwijs lang op rood staan en dan echt maar 2 seconden groen zijn! ik ga ook het cambridge examen doen en ik ben ook in CAE geplaatst , hoop dat ik dat aankan:P ik ben gister naar Dream World geweest, super gaaf soort pretpark met onwijs veel enge achtbanen en allemaal koala´s en kangaroes, ben op de foto geweest met een koala! zoo cool zijn die beesten . we gaan snel even belllenn! xxx

• 24 September 2007 - 11:43

Lisanne:

Floooor kleine drol van me! ik lees dat je het al goed voor elkaar hebt daar! mooizo!! ik zal je nog even een mail sturen! viel spass and be carefull!xxxxxxx

• 24 September 2007 - 13:27

Daan:

Floot!! wat doe je allemaal al leuke dingen in je eerste week, ben zo enorm jaloers op je als ik dit allemaal lees! Toch wil ik 't ook nog even live horen dus ga je morgenavond voor jou even bellen!! Geniet ze, kus

• 24 September 2007 - 17:27

Ingrid:

Hai Floor,

Ben blij dat het zo snel went! Had het wel gedacht, maar mooi dat het zo is.
    Het lijkt me er echt heel leuk.....en als wij in de regen, wind en mist zitten heb jij nog voorjaar ook!
    Geniet maar lekker.
    Kus Ing

• 24 September 2007 - 20:45

Lot En Rolf:

Ha Floot,

Klinkt alsof je langzaam warm begint te draaien..... Als de telefoon hier 's nachts gaat is het nu weer gewoon het ziekenhuis! Lot en ik vinden het hier inmiddels best wel een beetje stilletjes. Zijn daarom maar even een paar daagjes weg geweest. Knap van je CAE niveau, hartstikke goed. Leuk om over al je belevenissen te horen. Wij sluiten ons aan bij "de jaloersen". Het CV komt asap...
    Groet en dikke kus, Lot en Rolf

• 24 September 2007 - 21:08

Eline :

Heej floortje!! dankje voor je berichtje op mijn waarbenjij.nu! leuk verhaal trouwens, ik zie het al helemaal voor me.. en mooi dat je het zo naar je zin hebt!! Ik heb ook al erg leuk in Ecuador! de mensen kijken hier wel een beetje raar naar mn blonde haar maar das alleenm aar grappig )al veel liefdesverklaringen gehad haha. Heel veel plezier daar nog en we mailen of waarbenjij.nu-en snel!!
    Kuss ELientje

• 24 September 2007 - 22:06

Black Sheep:

Florine! Ga jij die mensen daar es heel gauw vertellen dat jij ipv 'smiling face' graag BLACK SHEEP genoemd wil worden!! Dat begrijpen ze vast wel! Heel veel plezier nog daar, maak er wat van! Liefs tes

• 25 September 2007 - 08:25

Mam:

Flora debora, wat een geweldig verhaal.
    Ik was er helemaal stil van. Had je ook al een tijdje niet gesproken.
    Ik zit nu op Schier in de storm en de regen. Echt hollands zullen we maar zeggen, zeker als je in hotel v.d. Werff verblijft.
    Geniet jij maar lekker van alle nieuwe indrukken en gezelligheid.
    Dikke kus

• 25 September 2007 - 13:17

Arnold:

Hai Foor, wat een lekker lang en goed verhaal. Zo te horen begin je een beetje op toeren te komen. Super cool dat je in het CAE level zit. Was dat Harense onderwijs toch zo slecht nog niet!
    Hier alles goed. Grote Bon haalt over een uurtje kleine Bon uit de creche. (Als hij hem meekrijgt !) Anne in Roemenie voor werk, dus verschonen Boel en Bon de kleine prins.
    Heel veel plezier verder met de ontdekking van al het schoons dat Sidney en omgeving te bieden heeft.
    Maar pas wel een beetje op met al die knullen om je heen : Het was een knul uit Bondi, dat zag je wel want ....... kondie.
    Liefs,
    Arnold

• 25 September 2007 - 16:53

Anouk:

Floortje!!Klinkt helemaal leuk, volgens mij heb je het daar al echt naar je zin!Ik heb hier ook echt een super tijd, ik zal je snel eens een mailtje sturen! Have fun xxx

• 25 September 2007 - 19:35

Pietje:

he florine,
    klinkt goed..heb het zelf ook erg druk met zuipen haha. afgelopen week de hele week uit geweest behalve dinsdag..deze week ook alleen maar weer feestjes dus van me studie komt niet veel terecht! er staat een hoop leuks te wachten als je gaat studeren en lid worden;)
    ik spreek je!
    xx

• 25 September 2007 - 19:44

Joleen:

Wauw, zou best willen ruilen!
    Geniet ervan!
    Hier is het prut weer! Bah
    Kus

• 01 Oktober 2007 - 16:22

Frans Sr:

Hoi Floor,

net je moeder hier hoorde al je ervaringen. wij zijn net terug uit corsica. wel een dream world daar zo te lezen.

geniet,

joke en frans